Monkey Mask

De juiste benaming van de Monkey Mask is de Monstera Adansonii. Op een gegeven moment was de hashtag #itisneverobliqua in het leven geroepen op instagram door Mick Mittermeier. Hij heeft zich er flink in verdiept en kreeg regelmatig de vraag welke versie men thuis had. Om het makkelijk te maken… Je kan er vanuit gaan dat er geen commerciële kweker is die de Obliqua kweekt. Hij groeit namelijk heel langzaam en is veel kwetsbaarder dan de Adansonii.

 

Monkey Mask water geven

De Monkey Mask is een tropische plant. Hij komt oorspronkelijk uit het regenwoud. Hij wil het liefst een keer per week water op kamertemperatuur en vindt het heerlijk als je hem regelmatig besproeid. Je kan een Monkey Mask best met je andere Philodendrons en Monstera’s in de douchebak zetten om ze daar even te laten genieten van een soort van regenbui. Wanneer de puntjes van de bladeren bruin worden, weet je dat ze te weinig water hebben gehad. Het is een plant die je kan laten klimmen langs een mosstok, maar bij Salie verkopen hem ook vaak als hangplant.

 

De beste plek voor mijn Monkey Mask

Weinig zonlicht is het beste voor dit plantje, in de halfschaduw dat het niet écht donker is maar ook niet écht licht.
Zeker in de zomermaanden moet je er goed op letten dat hij niet teveel zon te pakken krijgt. In de winter kunnen er gele plekken op de bladeren ontstaan als hij te weinig licht krijgt, zo kan je goed in de gaten houden of hij aan een verhuizing toe is. 

Monkey Mask stekken

1. Knip een blad met stuk stengel af met een schone schaar. 
2. Hang de stengel in een glas met water. 
3. Wacht geduldig af en ververs het water af en toe. 
4. Als de worteltjes in het water langer zijn geworden dan 5 cm. kan je het stekje in de aarde stoppen en de verzorging voort zetten zoals je hem kende van de moederplant. 

Verder leuk om te weten; Waar komt de naam Monkey Mask vandaan?

Pure speculatie is het. Niemand die het weet. Het verhaal gaat de ronde dat de aapjes door de gaten van deze planten naar de mensen keken. Wij mensen zagen dan een aapje met een masker. Of dit een broodje aap is, weet ik werkelijk waar niet. Een mooi verhaaltje is het wel. Een andere verklaring kan zijn dat het naar de Australische detective: “the Monkey’s mask” van Dorothy Porter is genoemd. Een boek dat alles behalve binnen de gebaande paden blijft. Maar ook dat is slechts speculatie en nergens op gebaseerd. Eigenlijk hebben we geen idee waar de Monkey Mask zijn naam vandaan heeft.

De Monkey Mask zit in het standaard assortiment van onze plantenwinkel Salie. Mocht je zeker willen weten of hij op voorraad is? Stuur dan een berichtje. We reageren het snelste via instagram.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd